Pages

Sunday, November 27, 2011

Wedding Tema Warna Gold / Ungu


18-20 Nov lepas sibuk menyibuk uruskan wedding adik. 18 Nikah, 19 & 20 sanding. Cantik je tarikh sanding tu. 20112011 ^_^. Wedding di belah family kami buat kat dewan. Lega rumah takde sepah2. Persalinan sanding pengantin perempuan diimport dari KL. Heeee... Butik Alfinaz la mana lagi. Waktu kami kahwin pun amik kat situ. Cuma make up, pelamin dan meja makan beradap hasil dari Butik Kak Mila, perlis. Cantik! Bertemakan Gold.

Sesiapa yang nak kahwin tu bolehlah amik sikit-sikit idea kot kebetulan nak buat warna tema sama macam wedding dorang nie ke...


Pelamin bertemakan warna Gold. Bunga telur warna kuning dan putih. Untuk menaikkan seri, bunga berwarna campuran pink, merah dan kuning diletak bersama.

Meja Makan Beradap

Wish Tree. Besi gantung kad ucapan tu guna tempat bunga telur yang jenis gantung tu.. Selain daripada guna buku boleh buat camni gak...

Persalinan : Hitam & Gold. Pakaian dari Butik Alfinaz.
Pengantin lelaki memakai pakaian beruniform hitam.



Ini plak majlis persandingan di belah family lelaki. Pelamin bertemakan ungu dan cream.

Pelamin bertemakan warna Ungu dan Cream

Meja Makan Beradap

Bilik Pengantin

Persalinan : Gaun Moden Putih. Pakaian dari Butik Alfinaz.
Pengantin lelaki berpakaian istiadat putih.

RoWan, Roni dan Nisa. Kawan2 adik. Semuanya banyak membantu sepanjang 3 hari majlis. Thanks! Harap tak serik dtg lagi walaupun kena paksa dgn ayah kami makan jamu dan air tongkat ali. Hahahahaa, sian ;p...



8 comments:

ana said...

effa gambar last sekali dengan family baru effa tu perempuan yang pakai baju kurung kelabu yang menongkat dagu tu namanya Junainah binti Ahman kan? kerja kat BPH? macam dia je rupaya.

Shafa said...

ana : a'a. ye la kot nama btl dia. kitorg pggl dia kak jun je.

Anonymous said...

sori nk tny pelamin belah laki u ambk dr butik mne ye?
sy tgh prepare for my wedding :)

Shafa said...

anon : pelamin belah lelaki tu adik ipar saya amik kat butik cindai kot. Ntah, tak tanya detail tapi mcm cindai.

lia fen said...

cantik lah cream purple tu..adore pelamin camtu...=)

Shafa said...

lia fen : minat cream purple tu ke. nampak mcm english la sikit2 tapi akak suka yg oren tu. naik warna sikit ;p

azalia hjsalleh said...

chantik pelamin belah lelaki..
nice theme
boleh tahu tempat kat mne?

Shafa said...

azalia : ni dekat perlis..