Pages

Sunday, January 23, 2011

Gambar Corak Inai Perkahwinan Artis Malaysia


Suka lah pakai inai. Rasa macam pengantin baru sentiasa + seksi. Heeeee... Ini antara koleksi gambar inai yang dipakai oleh artis-artis Malaysia semasa perkahwinan mereka (setakat yang larat nak google je la k. ni adalah entry yg akan sentiasa diupdate lagi2 kalau inai/baju pengantin tu nampak cantik ;p).

p/s : ni kalau bawak gambar ni kat aunty yang lukis inai @ jalan TAR tu, pastu soh dorang lukis ikut sebijik sebijan. Mesti boleh kan ^____^. Murah pun murah. Oh ya, pictures yang ada watermark tu kredit kepada merekalah yer...



 Corak inai di tangan Scha Al-yahya [4 Mei 2012]
Sumber dari HafizAtan



 Corak inai di tangan Fasha Sandha [27 April 2012]



Corak Inai di tangan Ana Dahlia, isteri Chef Riz MasterChef Malaysia [Disember 2011]
Sumber dari Aleeya Studio



Corak Inai di tangan Pelakon Faezah Elai [September 2011]



Corak Inai di tangan Pelakon Memey [September 2011] 
Biasa je. Nampak pelik lukisan bergaris pada pangkal lengan tu.Tapi gaun Rizman Ruzaini design tu agak menarik potongannya.



Corak Inai di tangan Ayu Tomok [Julai 2011] 
Comey sungguh isteri tomok ni. Paling suka baju sanding time kat Saloma Bistro ni. Ala-ala jawa. Nice bidding.



Corak Inai di tangan Pengacara TV3 - Nurul Syuhada Nurul Ain [2011]



Corak Inai di tangan Ayu Raudhah (2011)
Sgt cantik cuma kalau kat jari jemari tu warna dia gelap sikit lagi cantik. 
 INAI / HENNA
Kak Malia
013-4478228 
(Sumber dari blogger [link] yang juga mendapatkan khidmat dari pelukis inai Ayu Raudhah)



Corak Inai di tangan Pelakon Rebecca Nur Islam (2011)
Inai pada jari tu gelap. Payah nak dapat. Selalu fa buat mesti cair. Orang kata ikut warna darah memasing. Ye ke? Ntah.



 
Corak Inai di tangan Pelakon Raja Farah (2010)
Inai yang cantik, kemas, warna yang sekata.


Corak Inai di tangan Elyana (2010) [Klik utk ke Elyana Official FC]
Bagi yang suka bunga besar-besar.



Corak Inai di tangan Pelakon Sari Yanti (2009)
Simple. Sesuailah pada yang nak bersederhana tak terlebih corak kat tangan.



Corak Inai di tangan Dato' Siti Nurhaliza Tarudin (2006)
Waktu kahwin dulu nak buat inai cenggini. Siap potong gambar dari majalah tampal dalam fail kahwin. Tapi last2 tak buat pon. ngeh3...




Inai yang dipakai oleh bukan-artis-tapi-cantik-la-juga-kan?-walaupun-inciksuami-kat-belakang-duk-gelak-kata-'inai-sendiri-pun-nak-interframe-jugak-yer-sayang...'- ^____^
uwek, biarlah ;p. (2009)


8 comments:

norh said...

inai yg awak pakai tu pun cantik :)

Shafa said...

norh : ^_______^ ngeeee...

nurulfaridah said...

suem cntik2 :)
suke yg auy raudhah nye

Shafa said...

ida : semuanya cantik2. tingin nak pakai je ni. ^_^

efa said...

zamn kak efa berinai dh berlalu tau.. hehe..

Shafa said...

efa : uiks, akak setiap masa pakai inai. dari bujang sampai kawen. berseri-seri sentiasa ok ^____^

miey keeyla said...

i like

Anonymous said...

Mne nk cri pelukis inai area putrajya yer..